iAudit d.o.o. pozdravlja imenovanje međunarodno priznatog računovođe na funkciju izvršnog direktora svojeg globalnog udruženja.

DFK International, koji se ubraja među deset najboljih svjetskih udruženja neovisnih računovodstvenih, poreznih i savjetničkih društava objavilo je imenovanje Billa Wrighta za svog glavnog izvršnog direktora.

iAudit je član udruženja DFK – koje je prisutno u preko 100 zemalja svijeta sa 455 ureda i preko 14.000 djelatnika koji rade u neovisnim društvima za poslovno savjetovanje.

Izvršni odbor udruženja imenovao je Wrighta nakon dugotrajnih globalnih kontakata unutar i izvan udruženja. Wright je prethodno radio na poziciji direktora u tvrtki Shea Labagh Dobberstein (SLD) iz San Francisca, Kalifornija – bivšoj članici DFK-a – gdje je bio odgovoran za spajanja i akvizicije, poslovni razvoj i marketing. Također je bio jedan od ključnih ljudi zaslužnih za proglašenje SLD-a društvom godine DFK Internationala.

Partner društva iAudit d.o.o. Boris Vidas, izjavio je: ”Ovo je jako dobar izbor. Bill ne samo da je visoko cijenjen profesionalac s izvrsnim iskustvom već poznaje i razumije DFK. Izuzetno smo zadovoljni njegovim imenovanjem i vjerujemo da to najavljuje obećavajuću budućnost za naše udruženje i društva članice.

Harriet Greenberg, predsjednica Izvršnog odbora DFK-a, izjavila je: “Bill je strateški mislilac i donosi jedinstvenu i vrlo cijenjeno iskustvo na tu poziciju. Kao bivši vođa u jednom od naših društava s najboljim rezultatima, on će nastaviti dugogodišnju tradiciju zastupanja najboljih interesa članica DFK. Imati izvršnog direktora s dokazanim uspjehom u poticanju rasta je nešto što je Izvršni odbor tražio.”

Wright je magistrirao na Thunderbird School of Global Management na Sveučilištu Arizona State, a prethodno je bio direktor u PricewaterhouseCoopersu, potpredsjednik u Daiwa banci i službenik za korporativno bankarstvo u Bank of America.

Član je Instituta Direktora u Londonu, obnašao je i vodeću ulogu u Udruzi za korporativni rast sa sjedištem u SAD-u te je radio kao povremeni profesor računovodstva na Sveučilištu Golden Gate u San Franciscu.

Wright je na kraju izjavio: ”Najjači atribut naše grupe je naša kultura – kultura globalnog timskog rada za pružanje stručne podrške klijentima neovisno o lokaciji. Održavanje i unapređenje ove kulture bit će u središtu svega što radimo”.

Wright nasljeđuje Martina Sharpa koji je na toj poziciji proveo 12 godina.

Za više informacija o DFK International posjetite www.dfk.com